Hollolassa perheensä kanssa nykyisin asuvan Aki Keskitalon työpaikka sijaitsee idyllisessä puutalossa Loviisankadulla Lahdessa. Keskitalo on toiminut The Folks Hotel -yrityksen liiketoimintajohtajana ja osakkaana maaliskuusta 2019 alkaen.
“Työnkuvani on hyvin moninainen. Yhdessä tiimimme kanssa olemme olleet luomassa yrityskulttuuriamme. Samalla kehitämme järjestelmäämme täyteen valmiuteen. Kovasti on vielä tekemistä siihen mennessä, kun avaamme ensimmäisen hotellimme ensi kesänä”, Aki Keskitalo kertoo.
Ensimmäinen hotelli Linnanmäen läheisyyteen
Lahdesta käsin operoivan yrityksen ensimmäinen oman konseptin mukainen hotelli avaa ovensa kesä-heinäkuun vaihteessa Helsingin Vallilassa.
“Kaikkiaan 146 huonetta käsittävän hotellimme sijainti on erinomainen: keskellä urbaania kulttuuria ja aivan huvipuisto Linnanmäen kupeessa. Tiedostamme sen, että helposti saatavilla olevat elämykset ja nähtävyydet hotellin läheisyydessä ovat asiakkaille tärkeitä”, Aki Keskitalo toteaa.
Aleksis Kiven kadulle avattavan hotellin myötä Helsinkiin saadaan kaivattua lisäkapasiteettia hotellimajoitusten osalta.
“Helsingin ja koko Suomen kiinnostavuus matkailukohteena on kasvanut kohisten viime vuosina. Tulevaisuus näyttää meidänkin yrityksen näkökulmasta lupaavalta”, Keskitalo mainitsee.
“Lahdenkin tilanne näyttää lupaavalta”
Aki Keskitalon mukaan viimeaikaiset kaavoituspäätökset kertovat osaltaan siitä, että myös Lahdessa ollaan entistä valmiimpia kehittämään kaupunkikulttuuria ja luomaan uusia matkailun vetovoimatekijöitä Lahden seudulle.
“Meilläkin on suunnitteilla isompi rakennushanke Ranta-Kartanoon, jonne valmistuu kylpylä sekä 50 metrin altaalla varustettu uimahalli. Alueelle tulee lisäksi päivittäistavarakauppa sekä ravintolapalveluita. Kahteen asuintornitaloon tulee asukkaiden käyttöön myös aulapalvelut”, Keskitalo mainitsee.
Ravintola-alalle jo pikkupoikana
Ravintola-alalle Aki Keskitalo kertoo ajautuneensa isänsä työn kautta.
“Veljeni kanssa olimme jo pikkupoikina kuorimassa perunoita isämme omistaman ravintolan keittiössä. Siellä syttyi kipinä tälle alalle.”
Myöhempinä vuosina Keskitalo on kouluttautunut baarimestariksi ja laajentanut osaamistaan ravintola-alalla käytännön kokemuksen kautta.
“Lahden ammattikorkeakoulusta valmistuin restonomiksi vuonna 2008.”
Mikä tekee onnistuneen yrittäjän tai yrityksen?
“Mielestäni onnistumisen edellytyksenä on uskallus myös epäonnistua. Kun on kerran epäonnistunut, näkee selkeämmin epäonnistumisen ja onnistumisen rajan. Lisäksi on tärkeää kyetä analysoimaan epäonnistumisen syitä. On keskityttävä niihin asioihin, joihin voi itse vaikuttaa”, Aki Keskitalo kiteyttää.
Onnistuneen yrityksen kulmakivet
Aki Keskitalon mukaan yrityksen arvomaailma, avoin keskustelukulttuuri sekä viestinnän selkeys ovat yritystoiminnan onnistumisen kannalta avainroolissa.
“Yrityksen arvot on oltava sellaiset, joihin koko tiimi voi aidosti sitoutua jokapäiväisessä toiminnassaan.”
“Itse vannon aina avoimuuden nimeen. Mieluummin puhutaan jopa liian avoimesti kuin jätetään asioita viestimättä. Omia mielipiteitä on voitava esittää rohkeasti. Tiedonkulun on oltava yrityksen sisällä mahdollisimman sujuvaa ja ymmärrettävää”, The Folks Hotel -yrityksen liiketoimintajohtaja painottaa.